Apurahawebinaarin tallenne 11.1.2022

 

WIFT Finland ry järjesti yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa apurahawebinaarin tiistaina 11.1.2022. Webinaari on osa seminaarisarjaa, jossa audiovisuaalisten alojen tekijöille tukea myöntävät tahot esittelevät tukimuotojaan ja käytäntöjään. Tällä kertaa esittelyvuorossa olivat Suomen elokuvasäätiö (SES) sekä Suomen Kulttuurirahasto (SKR).

SES:n tukiesittelijä Kaisu Isto ja SKR:n erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio kertoivat eri tukimuodoista erityisesti AV-alalle ja valottivat tuenhakuprosessia myös tasa-arvokysymysten näkökulmasta. Suomenkielisen webinaarin seuraajilla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä puheenvuorojen jälkeen. Webinaarin moderaattorina toimi WIFT Finlandin hallituksen jäsen Elina Vitkala.


Ohessa linkki webinaarin tallenteeseen. Linkki on toiminnassa 14 vrk 
ja vapaa katsottavaksi.

Pahoittelut, että tallenteesta on jäänyt pois alkuesittelyt.

Tästä löytyy linkki

Apurahaseminaarisarja toteutetaan osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Action!-hanketta. Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla.

Lisätietoja: action@wift.fi

 

GAME CHANGERS KEHITTELYKLINIKAN HANKKEET VALITTU!

WIFT Finland järjestää Game Changers -kehittelyklinikan osana Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaa 22.9.2021.

Kehittelyklinikkaan haettiin tänä vuonna pitkiä fiktioelokuvia, joiden toivottiin tuovan rohkeasti esille erilaisia ääniä ja moninaisia tarinoita. Tiimien osanottajista vähintään 50% tuli olla naiseksi identifioituvia. 

Mukaan valikoituneet hankkeet ja työryhmät:

JOSE (Tarasow Films) - Annika Grof ja Joon Tervakari

LEX JULIA (Greenlit Productions) - Laura Hyppönen ja Merja Ritola

ONNELLINEN PERHE (Mjölk Movies) - Paavo Westerberg ja Johanna Tarvainen

Game Changers on kehittelyklinikka, jossa hankkeille tarjotaan sparrausapua sekä näkyvyyttä kansainvälisessä markkinointitapahtumassa. Kehittelyklinikkaan valitut tiimit osallistuvat Finnish Film Affairin avajaispäivänä konsultointisessioon, jossa keskitytään hankkeiden tarpeiden mukaan tuotannollisiin ja sisällöllisiin kehityskohteisiin. Kehittelyklinikan kouluttajana toimii tänä vuonna tuottaja Elli Toivoniemi (Tuffi Films).

Finnish Film Affair tarjoaa tiimeille pitchauskoulutuksen sekä tilaisuuden pitchata hankkeensa kansainväliselle ammattilaisyleisölle 23.9.2021. Tiimeillä on myös mahdollisuus yksilötapaamisiin alan ammattilaisten kanssa.

Kehittelyklinikka järjestetään osana Action!-hanketta, yhdessä Aalto-yiliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen kanssa toteutettavaa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa työllisyyden hanketta, joka tähtää audiovisuaalisella alalla toimivien naisoletettujen työllistymismahdollisuuksien parantamiseen.

Hae mukaan Game Changers -kehittelyklinikkaan!

Kehitteletkö parhaillaan fiktioelokuvaa, jolla on kansainvälistä potentiaalia? 

WIFT Finland järjestää yhteistyössä Finnish Film Affairin kanssa Game Changers -kehittelyklinikan FFA:n avajaispäivänä 22.9.2021.

Klinikkaan valitaan 2–3 FFA:n Fiction in Development -projektia, joiden toivotaan tuovan rohkeasti esille erilaisia ääniä ja moninaisia tarinoita. Tiimien osanottajista vähintään 50% tulee olla naiseksi identifioituvia. Klinikkaan osallistuville tarjotaan päivän mittainen koulutussessio kansainvälisen kouluttajan kanssa. Tiimit saavat akkreditoinnin Finnish Film Affairiin ja voivat osallistua sen viralliseen ohjelmistoon. Tiimit pitchaavat hankkeensa FFA:n julkisessa pitchaustapahtumassa, ja voivat osallistua sitä ennen FFA:n järjestämään pitchauskoulutukseen. Valinnat tehdään kesäkuussa.

Hae mukaan Game Changers kehittelyklinikkaan 26.5.2021 mennessä tällä FFA:n hakulomakkeella (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)!

 

Game Changers -kehittelyklinikka järjestetään osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Action!-hanketta.

Lisätietoja:

Heli Tamminen, hankevastaava, WIFT Finland 

action@wift.fi / 0408614876 

 

Maria Pirkkalainen, tuottaja, Finnish Film Affair

maria@hiff.fi / 0505448763

Action LOGO puhekupla.png

Mentorointiohjelman aktorit on valittu vuodelle 2021!

Mentorointiohjelman aktorit on valittu. Vuonna 2021 aloittaa seitsemän mentori-aktori-paria:

 

Marjo Airisniemi

Mentori Tiina Lymi

 

Laura Elo

Mentori Tiina Paavilainen

 

Vilja Keskimäki

Mentori Eriikka Etholén-Paju

 

Anna-Katriina Kyykkänen

Mentori Alina Tomnikov

 

Vilja Savonlahti

Mentori Andrea Reuter

 

Tiia Vestola

Mentori Micke Nyström

 

Marjo Viitala

Mentori Johanna Vuoksenmaa

 

Mentoreille ja aktoreille järjestettiin helmikuun lopussa yhteinen aloitusseminaari, jossa mentorointikouluttaja Virpi Haavisto Avantage Oy:stä antoi hyviä työkaluja mentorointiin. Aloitusseminaarin jälkeen kukin mentorointipari aloittaa työskentelyn tahoillaan.

WIFT Finland onnittelee uusia mentorointipareja!

Screenshot 2021-02-20 at 11.56.12.jpeg

Saat lisätietoa mentoriohjelmasta hankkeen omilla nettisivuilla osoitteessa https://www.mentorointi.wift.fi/. Osana hanketta nettisivuilla on myös blogi, jossa osallistujat avaavat omaa prosessiaan mentoroinnin eri vaiheissa.

 

Mentorointiohjelma toteutetaan vuonna 2021 osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Action!-hanketta. Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla.

Action-logot_puhekupla.png


WIFT Finlandin DOC Tampere-kehittelyklinikan teokset ja niiden tekijät valittu!

(Briefly in English below)

WIFT Finland järjestää yhteistyössä Tampereen Elokuvajuhlien ja Dokumenttikillan kanssa DOC Tampere -kehittelyklinikan uusien tekijöiden hankkeiden edistämiseksi.

WIFT Finland on yhteistyössä klinikan kouluttajien kanssa valinnut kehittelyklinikan hankkeet ja niiden tekijät.

Skillsmässobrev - Tommi Seitajoki ja Catarina Diehl   

39 vuotta sitten elokuvaohjaaja Catarina Diehlin vanhemmat erosivat Japanissa. Tapahtuma jätti suuren jäljen jokaiseen perheenjäseneen. 80-luvulla avioeron ollessa suuri tabu, asiasta päätettiin vaieta. Japanista muodostui Catarinalle mystinen paikka, jossa perhe erosi ja unelma onnellisesta elämästä särkyi. Dokumentissa Catarinan perhe kohtaa ensimmäistä kertaa toisensa puhuakseen siitä, mitä oikein tapahtui, ja mitä arpia avioero jokaiseen jätti. Elokuva koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisessä perheenjäsenet saavat kertoa jokainen oman versionsa tapahtumista ja toisessa kommentoida toistensa kertomuksia. Lopussa he joko kohtaavat – tai sitten eivät. Elokuva pyrkii haastamaan katsojia pohtimaan totuuden subjektiivisuutta. Yhtä totuutta ei välttämättä ole, mutta hyväksyttäessä toistemme tarinat voimme ehkä helpommin elää yhdessä.

Lappi itsenäiseksi mixtape - Miina Alajärvi, Pekka Kumpulainen ja Maria Gullsten

Elokuva on musiikintäyteinen kuvaus Lappilaisen rap-musiikin synnystä ja kehityksestä 90-luvun alusta 2020-luvulle. Se kertoo rap-musiikin tekemisestä Lapin pienissä kylissä ja kaupungeissa. Räppäämällä rakennettiin aivan uutta nuorisokulttuuria, joka aikanaan täytti eräänlaisen tekemisen tyhjiön. “Lappi-räpin” merkittävä sanoma ja tarkoitus on pohjoisen identiteetin käsittely ja esiin nostaminen räppääjien äänellä. Musiikin ydin on oman marginaalisen paikalliskulttuurin ja omaleimaisen olemisen anteeksipyytelemätön omistaminen. 

Sata ääntä sateesta - Sandra Enkvist ja Luisa Zabel

Kun Lauri menetti näkönsä onnettomuudessa 20-vuotiaana, hän pelkäsi samalla kadottavansa itselleen kaikkein tärkeimmän kauneuden ilmentymän: luonnon. Sokeutumista seuranneiden vuosien aikana hän kuitenkin löysi lohdutuksen ja lämmön sen äänistä. Nyt hän on nauhoittanut luontoääniä ympäri Suomen jo yli kaksi vuosikymmentä. Metsässä kävellessään Lauri luottaa sen ääniin. Dokumenttielokuvassa seuraamme, kuinka lähelle luontoa on mahdollista päästä näkemättä sitä. Laurilla on meille viesti joka nostaa esille ihmisen, eläinten ja luonnon vuoropuhelua. Elokuva on rakkauskirje luonnolle ja luontoäidille, mutta myös kutsuhuuto pysähtymään ja rauhoittumaan sen äärelle. 

DOC Tampere on kehittelyklinikka, jossa valitut työryhmät pääsevät kehittämään hankkeiden sisältöä ja saavat konsultointia ja sparrausta hankkeidensa edistämiseksi. Kehittelyklinikan kouluttajina toimivat tuottaja Venla Hellstedt sekä ohjaaja Inka Achté.

DOC Tampere -kehittelyklinikka on suunnattu ensisijaisesti uran alussa oleville dokumenttielokuvien tekijöille. Valinnoissa priorisoitiin työryhmiä, joissa on vähintään 50% naisedustus. 


Tervetuloa Why This Doc -pitchaustilaisuuteen!

Kehittelyklinikkaan osallistuneet työryhmät pitchaavat hankkeensa ammattilaisraadille Why This Doc? -tilaisuudessa Zoomissa pe 12.3.2021 klo 15.00-16.15. Pitchaus-tilaisuudessa raati antaa hankkeille palautetta niiden kehittämiseksi. Kyseessä on ensisijaisesti sisällön ja paketoinnin kehittämiseen tähtäävä koulutuksellinen tapahtuma.

RAATI:

Kati Juurus, dokumenttielokuvaohjaaja, DocPoint-festivaalin taiteellinen johtaja 

Petri Kemppinen, elokuva- ja TV-alan konsultti / P1 Kemppinen

Outi Rousu, tuottaja, käsikirjoittaja, kouluttaja, mentori

Jenny Westergård, tuottaja, YLE


Moderaattorina toimii Dokumenttikillan hallituksen jäsen Maija Hirvonen


Tervetuloa mukaan seuraamaan ja vertaisoppimaan!

Tilaisuuteen mahtuu mukaan max. 100 osallistujaa, ja kielenä toimii suomi. Tilaisuudesta ei jää tallennetta. Osallistumislinkki tapahtumaan alla:

https://us02web.zoom.us/j/82387348441?pwd=TjY3MzBtMit4MFdDS0VpOW95ck03Zz09
Meeting ID: 823 8734 8441
Passcode: 561643

 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä WIFT Finland, Dokumenttikilta ja Tampereen elokuvajuhlat.

The chosen teams and projects for WIFT Finland’s DOC Tampere development clinic are published

WIFT Finland is organizing the DOC Tampere Development Clinic in cooperation with Tampere Film Festival and the Finnish Documentary Guild. 

The chosen teams and projects are: 

Skillsmässobrev - Tommi Seitajoki and Catarina Diehl   

Lappi itsenäiseksi mixtape - Miina Alajärvi, Pekka Kumpulainen and Maria Gullsten

Sata ääntä sateesta - Sandra Enkvist and Luisa Zabel


The Doc Tampere Development Clinic is aimed primarily at filmmakers in the beginning of their careers and the focus of the workshop will be on content development. The clinic’s coaches are Producer Venla Hellstedt and Director Inka Achté. The selection criteria included emphasis on teams with the minimum of 50% female participants.

dokumenttikilta_logo_black 2.png

Äänikillan verkkokoulutus Sessio auki 1

Äänikilta kokoontui 1.3.2021 seuraamaan verkon välityksellä Kirka Sainion esittelyä Helene-elokuvan äänisuunnittelusta ja sävellystyöstä. Sessio auki-tapaamisessa nimenomaisesti avataan Pro Tools-sessio, jonka alan ammattilainen jakaa osallistujien katseltavaksi. Tapahtuma sujui erinomaisesti sekä teknisesti, että sisällön puolesta. Osallistujia oli 13, ja he olivat äänisuunnittelijoita, säveltäjiä ja ohjaajia.

Näyttökuva 2021-3-1 kello 18.59.14 (kopio).png

Mentorointiohjelman haku on alkanut

WIFT Finlandin mentorointiohjelman haku on auennut!

WIFT Finlandin mentorointihanke auttaa uran eri vaiheissa olevia av-alan ammattilaisia löytämään suuntaa ja kannustusta. Se opettaa hiomaan työmetodeja, ravistelee asenteita ja puskee löytämään uralle uuden suunnan kokeneen ammattilaisen sparrin avulla.

Mentoriohjelmaan voivat hakea kaikki WIFT Finland ry:n jäsenmaksun maksaneet jäsenet. 

Mentoreita vuonna 2021 ovat:

Eriikka Etholén-Paju (Käsikirjoittaja)

Tiina Lymi (Ohjaaja, käsikirjoittaja)

Micke Nyström (Äänisuunnittelija)

Tiina Paavilainen (Lavastaja)

Andrea Reuter (Tuottaja)

Johanna Vuoksenmaa (Käsikirjoittaja, ohjaaja)

Tutustu tarkemmin mentoreihin ja hakuprosessiin verkkosivullamme mentorointi.wift.fi.  Haku on avoinna 5.1.- 25.1.2021. Mikäli tarvitset lisätietoja hakemisesta tai mentoriohjelmasta, laitathan sähköpostia osoitteeseen mentorointi@wift.fi.

Onnea hakuun!


Action!-hankkeen mentorointiohjelman kuulumisia

 

Kevään mentorointiohjelma tuli päätökseen ja syksyn ohjelma alkoi elokuun lopussa 2020. Kiitämme kevään mentoreita ja aktoreita upeasta kehityksen keväästä ja toivotamme uudet mentorit ja aktorit lämpimästi tervetulleiksi mukaan työskentelyyn syksyn aikana.

Kevään mentorit ovat reflektoineet omaa polkuaan mentoroinnin jälkeen, ja heidän viimeiset bloginsa on julkaistu hankkeen omilla sivuilla https://www.mentorointi.wift.fi/blogi (ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan). Samoilla sivuilla syksyn uudet aktorit kertovat omista ajatuksistaan, toiveistaan ja tavoitteistaan syksyn kehityspolulle. Käythän sivustolla tutustumassa Action!-hankkeen aktoreihin ja lukemassa heidän ajatuksiaan sekä kuulumisiaan.

Action!-hankkeen viralliset logot