Apurahawebinaari
tammik.
11
1.00 ip.13.00

Apurahawebinaari

WIFT Finland ry järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa apurahawebinaarin tiistaina 11.1.2022. Webinaari on osa seminaarisarjaa, jossa audiovisuaalisten alojen tekijöille tukea myöntävät tahot esittelevät tukimuotojaan ja käytäntöjään. Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat  Suomen elokuvasäätiö (SES) sekä Suomen Kulttuurirahasto (SKR).

SES:n tukiesittelijä Kaisu Isto ja SKR:n erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio kertovat eri tukimuodoista erityisesti AV-alalle ja valottavat tuenhakuprosessia myös tasa-arvokysymysten näkökulmasta. Suomenkielisen webinaarin seuraajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä puheenvuorojen jälkeen. Webinaarin moderaattorina toimii WIFT Finlandin hallituksen jäsen Elina Vitkala.

Ilmoittaudu webinaariin 11.1.2022 klo 12 mennessä käyttäen tätä linkkiä (linkki ohjautuu Flomembersin sivulle).

Alusta: Zoom

Aikataulu:

12.45 Webinaariin liittyminen

13.00 Webinaarin avaus ja alustus (moderaattori Elina Vitkala)

13.10 Veli-Markus Tapio (SKR)

13.40 Q&A

13.50 Kaisu Isto (SES)

14.30 Q&A

n. 14.40 Lopetus

 

Apurahaseminaarisarja toteutetaan osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Action!-hanketta. Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla.

Lisätietoja: action@wift.fi

Näytä tapahtuma →
Game Changers -kehittelykliinkka
syysk.
22
9.00 ap.9.00

Game Changers -kehittelykliinkka

WIFT Finland järjestää Game Changers -kehittelyklinikan osana Finnish Film Affair -ammattilaistapahtumaa.

Kehittelyklinikkaan haettiin tänä vuonna pitkiä fiktioelokuvia, joiden toivottiin tuovan rohkeasti esille erilaisia ääniä ja moninaisia tarinoita. Tiimien osanottajista vähintään 50% tuli olla naiseksi identifioituvia. 

Mukaan valikoituneet hankkeet ja työryhmät:

JOSE (Tarasow Films) - Annika Grof ja Joon Tervakari

LEX JULIA (Greenlit Productions) - Laura Hyppönen ja Merja Ritola

ONNELLINEN PERHE (Mjölk Movies) - Paavo Westerberg ja Johanna Tarvainen

Game Changers on kehittelyklinikka, jossa hankkeille tarjotaan sparrausapua sekä näkyvyyttä kansainvälisessä markkinointitapahtumassa. Kehittelyklinikkaan valitut tiimit osallistuvat Finnish Film Affairin avajaispäivänä konsultointisessioon, jossa keskitytään hankkeiden tarpeiden mukaan tuotannollisiin ja sisällöllisiin kehityskohteisiin. Kehittelyklinikan kouluttajana toimii tänä vuonna tuottaja Elli Toivoniemi (Tuffi Films).

Työryhmät pitchaavat hankkeensa kansainväliselle ammattilaisyleisölle 23.9.2021, osana Finnish Film Affairin ammattilaisohjelmaa. Tiimeillä on myös mahdollisuus FFA:n järjestämiin yksilötapaamisiin alan ammattilaisten kanssa.

Kehittelyklinikka järjestetään osana Action!-hanketta, yhdessä Aalto-yiliopiston Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen kanssa toteutettavaa Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa työllisyyden hanketta, joka tähtää audiovisuaalisella alalla toimivien naisoletettujen työllistymismahdollisuuksien parantamiseen.

Näytä tapahtuma →
syysk.
1
1.00 ip.13.00

Apurahawebinaari - Stipendieseminarium

APURAHAWEBINAARI


WIFT Finland ry järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa apurahaseminaarin keskiviikkona  1.9.2021. Webinaari on osa seminaarisarjaa, jossa audiovisuaalisten alojen tekijöille tukea myöntävät tahot esittelevät tukimuotojaan ja käytäntöjään. 

Tällä kertaa esittelyvuorossa ovat  Koneen säätiön, Svenska Kulturfonden sekä Konstsamfundet.Webinaari on kaksikielinen.

Koneen säätiön apurahakoordinaattori Silja Pasila, Konstsamfundetin erityisasiantuntija Ulrica Stråhlmann ja Svenska Kulturfondenin asiamies Anna Wilhelmsson kertovat eri tukimuodoista erityisesti AV-alalle ja valottavat tuenhakuprosessia myös tasa-arvokysymysten näkökulmasta. Suomen- ja ruotsinkielisen webinaarin seuraajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä puheenvuorojen jälkeen. Webinaarin moderaattorina toimii läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Ilmoittaudu webinaariin 1.9.2021 klo 12 mennessä käyttäen tätä linkkiä. Linkki ohjautuu FloMembers-sivulle.

Aikataulu:

Webinaari 1.9.2021 klo 13.00-15.00
Alusta: zoom

12.45 Webinaariin liittyminen

13.00 Webinaarin avaus ja alustus (moderaattori Annika Dahlsten)

13.10 Silja Pasila (Koneen säätiö)

13.40 Q&A

13.50 Ulrica Stråhlmann/Anna Wilhelmsson  (Konstsamfundet/Svenska Kulturfonden)

14.30 Q&A

n. 14.40 Lopetus


Apurahaseminaarisarja toteutetaan osana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamaa Action!-hanketta. Action!-hankkeen tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla.

Lisätietoja: action@wift.fi


STIPENDIESEMINARIUM

WIFT Finland ordnar i samarbete med Centret för konstfrämjande ett stipendieseminarium onsdagen 1.9.2021. Webinaret är en del av en seminarieserie där organisationer som beviljar understöd inom den audiovisuella branschen presenterar sina stödformer och sin praxis.

Stipendiekoordinator Silja Pasila från Konestiftelsen, stipendiesakkunniga Ulrica Stråhlmann från Konstsamfundet, och ombudsman Anna Wilhelmson från Svenska kulturfonden berättar om understöden som kan sökas speciellt av den audiovisuella branschen. Under seminariet tas även jämställdhetsfrågor upp inom ansökningsprocesserna.

Anmäl dig till webinariet senast 1.9.2021 kl. 12.00 via denna länk. Länken tar dig till FloMembers-sidan.

 

Tidtabell:

Underlag: zoom

12.45 Anslutning till webinariet

13.00 Öppnandet av webinariet och Annika Dahlstens inledande ord

13.10 Silja Pasila (Konestiftelse)

13.40 Q&A

13.50 Ulrica Stråhlmann/Anna Wilhelmsson  (Konstsamfundet/Svenska Kulturfonden)

14.30 Q&A

c. 14.40 Avslutning

Seminarieseriet förverkligas som en del av Europeiska socialfonden finansierade Action! projektet

Mera information: action@wift.fi 



Webinaarikuva.png
Näytä tapahtuma →
toukok.
26
5.00 ip.17.00

Äänikoulutus: Sessio auki 3 -verkkotapaaminen

WIFT Finland ry ja Aalto yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville naispuolisille äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Kevään 2021 aikana kiltatoiminnan puitteissa järjestetään Sessio auki -verkkotapaamisia. Keskiviikkona 26.5.2021 klo 17 alkaen Lotta Mäki esittelee TV-sarjan Paras vuosi ikinä äänityötä. Tapaamisessa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miten äänisuunnitteluprosessi eteni ohjaajan kanssa? Miten dialogi on miksattu? Käytettiinkö jälkiäänitystä? Minkälainen foley-prosessi oli? Miten foley on miksattu? Miten atmot ja efektit on rakennettu? Minkälaista efektointia on tehty, esimerkiksi kaiku? Miten musiikkia käsiteltiin? Millainen miksausprosessi oli? Kuinka monta äänityöpäivää oli käytössä?

Ilmoittautumiset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja WIFT Finlandin jäsenet ovat etusijalla. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, ja Aalto-yliopistossa läsnäolevat opiskelijat eivät voi osallistua kursseille. Kiltatoiminta on tarkoitettu erityisesti vahvistamaan naisten työllistymistä. Pohjatiedot Pro Tools -työaseman käytöstä ja elokuvaäänen työvaiheista ovat välttämättömiä kurssille osallistumiseen. Ilmoittautuminen 25.5.2021 mennessä.

 

Ilmoittaudu tästä: https://forms.gle/WWGkF5pi4WgHPNUA8 (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

 

Liity WIFTin jäseneksi tästä: https://www.wift.fi/jaseneksi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Lisätietoja: Salla Hämäläinen, action@wift.fi

Action LOGO puhekupla.png
Näytä tapahtuma →
Äänikoulutus: Sessio auki 2 -verkkotapaaminen
huhtik.
7
5.00 ip.17.00

Äänikoulutus: Sessio auki 2 -verkkotapaaminen

ACTION logo tekstillä.png

Sessio auki 2 -verkkotapaaminen 7.4.2021

WIFT Finland ry ja Aalto yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville naispuolisille äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Kevään 2021 aikana kiltatoiminnan puitteissa järjestetään Sessio auki -verkkotapaamisia. Keskiviikkona 7.4.2021 klo 17-19.30 Micke Nyström esittelee Tove-elokuvan äänityötä. Tapaamisessa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miten äänisuunnitteluprosessi eteni ohjaajan kanssa? Miten dialogi on miksattu? Käytettiinkö jälkiäänitystä? Minkälainen foley-prosessi oli? Miten foley on miksattu? Miten atmot ja efektit on rakennettu? Minkälaista efektointia on tehty, esimerkiksi kaiku? Miten musiikkia käsiteltiin? Millainen miksausprosessi oli? Kuinka monta äänityöpäivää oli käytössä?

Ilmoittautumiset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja WIFT Finlandin jäsenet ovat etusijalla. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, ja Aalto-yliopistossa läsnäolevat opiskelijat eivät voi osallistua kursseille. Kiltatoiminta on tarkoitettu erityisesti vahvistamaan naisten työllistymistä. Pohjatiedot Pro Tools -työaseman käytöstä ja elokuvaäänen työvaiheista ovat välttämättömiä kurssille osallistumiseen. Ilmoittautuminen 6.4.2021 mennessä.

Ilmoittaudu tästä: https://forms.gle/Y6VbGrZoSsjVG4Wo6

Liity tästä WIFTin jäseneksi: https://www.wift.fi/jaseneksi

Lisätietoja:

Salla Hämäläinen, action@wift.fi

Action LOGO puhekupla.png
Näytä tapahtuma →
DOC Tampere-kehittelyklinikka
maalisk.
11
9.00 ap.9.00

DOC Tampere-kehittelyklinikka

In English below.

DOC Tampere-kehittelyklinikka sparraa uusia tekijöitä  

Haku auki! 

WIFT Finland järjestää yhteistyössä Tampereen Elokuvajuhlien ja Dokumenttikillan kanssa DOC Tampere -kehittelyklinikan uusien tekijöiden hankkeiden edistämiseksi. 

WIFT Finlandin DOC Tampere -kehittelyklinikka on suunnattu ensisijaisesti uran alussa oleville dokumenttielokuvien tekijöille. Hankkeissa tulee olla kiinnitettyinä tuottaja ja ohjaaja (projektiryhmän koko 1-3 henkeä). Kehittelyklinikassa keskitytään sisällölliseen kehittelyyn. 

Kehittelyklinikka on kaksivaiheinen. Tampereen Elokuvajuhlien yhteydessä järjestetään kokopäiväinen etätyöpaja, jossa kehitetään valittujen tiimien hankkeita elokuva-alan asiantuntijoiden tuottaja Venla Hellstedtin sekä ohjaaja Inka Achtén sparrauksella. Klinikan päätteeksi työryhmät pääsevät pitchaamaan etäyhteyksin Dokumenttikillan ja Tampereen Elokuvajuhlien järjestämässä "Why This Doc" -tilaisuudessa alan ammattilaisille. Kuukautta myöhemmin palataan aiheeseen jälleen etäyhteyksin ja seurataan projektien sisällön kehittelyn etenemistä kehittelyklinikan vetäjien kanssa.

WIFT Finland valitsee järjestettävään DOC Tampere -kehittelyklinikkaan hakemusten perusteella 3-4 hanketta tekijöineen. Kehittelyklinikka on valituille työryhmille ilmainen.

Kaikki osallistujat saavat akkreditoinnin Tampereen verkossa järjestettäville elokuvajuhlille ja voivat osallistua sen viralliseen ohjelmistoon.

Jätä hakemuksesi viimeistään maanantaina 15.2.2021 klo. 23.59 täyttämällä hakulomake. Hakulomakkeen kysymykset ovat englanniksi, mutta hakemuksen voi jättää suomeksi.

Hakemuksessa tulee olla:

- tekijäesittelyt 

- synopsis

- hankkeen työsuunnitelma

- alustava budjetti 

- lyhyt esittely tuotantoyhtiöstä (mikäli hankkeella sellainen on)

Vain hakupäivämäärään mennessä tulleet hakemukset otetaan huomioon valinnassa, eikä WIFT Finland käsittele materiaalia, joka lähetetään määräajan jälkeen. Valinnoissa priorisoidaan työryhmiä, joissa on vähintään 50% naisedustus. Klinikka on osa Action! -hanketta, jonka tavoitteena on edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä audiovisuaalisella alalla, kehittää toimenpiteitä esteiden poistamiseksi ja tukea työllistämistoimia sektorilla Suomessa.

Lisätietoja: action@wift.fi

DOC Tampere Development Clinic Coaches New Talents 

Apply now!

WIFT Finland is organizing the DOC Tampere Development Clinic in cooperation with Tampere Film Festival and the Finnish Documentary Guild. This year we are looking for rising talents! 

The Doc Tampere Development Clinic is aimed primarily for filmmakers in the beginning of their careers. The projects should have a producer and a director attached (a team of 1-3 persons). The focus of the workshop will be on content development.

The workshop will be arranged in two stages: the first part as an online event with film professionals Venla Hellstedt (producer) and Inka Achté (director) coaching the teams. The next day the participants will pitch their projects for film professionals in an online pitching event 'Why This Doc' organized by Dokumenttikilta and Tampere Film Festival. A follow-up session will be arranged a month later as an online event with the same coaches.

Based on the applications WIFT Finland together with the coaches will select 3-4 projects for the DOC Tampere Development Clinic. The workshop is free of charge. The participants will be granted an accreditation for the Tampere Film Festival offering a chance to participate in the online festival programme.

The application must include:

- project team presentation

-  synopsis

- preliminary budget

- work plan

- production company presentation (in case there is one)

Submit the application by Monday 15.2.2021 at 23.59 at the latest, via this application form. 

Only the applications received by the deadline will be taken into account in the selection. The selection criteria includes emphasis on teams with the minimum of 50% female participants.

The development clinic is being organized as a part of the Action!-project aimed at promoting the employment of female professionals in the audiovisual sector and creating measures to remove barriers.

 Additional information: action@wift.fi

dokumenttikilta_logo_white.png
tff2021-logo.png
Näytä tapahtuma →
Sessio auki -verkkotapaaminen (1)
maalisk.
1
5.00 ip.17.00

Sessio auki -verkkotapaaminen (1)

WIFT Finland ry ja Aalto-yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville naispuolisille äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Kevään 2021 aikana kiltatoiminnan puitteissa järjestetään Sessio auki-verkkotapaamisia.

Maanantaina 1.3.2021 Klo 17 alkaen Kirka Sainio esittelee Helene-elokuvan äänityötä. Tapaamisessa käsitellään mm. seuraavia kysymyksiä: Miten äänisuunnitteluprosessi eteni ohjaajan kanssa? Miten dialogi on miksattu? Käytettiinkö jälkiäänitystä? Minkälainen foley-prosessi oli? Miten foley on miksattu? Miten atmot ja efektit on rakennettu? Minkälaista efektointia on tehty, esimerkiksi kaiku? Miten musiikkia käsiteltiin? Millainen miksausprosessi oli? Kuinka monta äänityöpäivää oli käytössä?

Ilmoittautumiset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja WIFT Finlandin jäsenet ovat etusijalla.

Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, ja Aalto-yliopistossa läsnäolevat opiskelijat eivät voi osallistua kursseille. Kiltatoiminta on tarkoitettu erityisesti vahvistamaan naisten työllistymistä.

Pohjatiedot Pro Tools-työaseman käytöstä ja elokuvaäänen työvaiheista ovat välttämättömiä kurssille osallistumiseen.

Ilmoittautuminen 26.02.2021 mennessä.

Ilmoittaudu tästä:

https://forms.gle/pZPC21UCv3NNGvyp7 (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Liity tästä WIFTin jäseneksi:

https://www.wift.fi/jaseneksi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)

Lisätietoja:

Salla Hämäläinen: action@wift.fi

Näytä tapahtuma →
Apurahawebinaari
helmik.
9
1.00 ip.13.00

Apurahawebinaari

WIFT Finland ry järjestää yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa apurahaseminaarien sarjan, jossa audiovisuaalisten alojen tekijöille tukea myöntävät tahot esittelevät tukimuotojaan ja käytäntöjään. Seminaarisarjan ensimmäinen osa järjestetään etänä tiistaina 9.2.2021 klo 13.00-15.00.

Webinaarissa kuullaan Taiken sekä AVEKin edustajien puheenvuorot. Taiken suunnittelupäällikkö Hanna Susitaival sekä Avekin johtaja Ulla Simonen kertovat eri tukimuodoista ja valottavat tuenhakuprosessia myös tasa-arvokysymysten näkökulmasta. Webinaarin seuraajilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä puheenvuorojen jälkeen. Webinaarin moderaattorina toimii läänintaiteilija Annika Dahlsten.

Ilmoittaudu webinaariin tällä ilmoittautumislomakkeella 8.2.2021 mennessä. 

Aikataulu:

Webinaari 9.2.2021 klo 13.00-15.00

Alusta: Zoom

12.45 Webinaariin liittyminen

13.00 Webinaarin avaus ja alustus (moderaattori Annika Dahlsten)

13.10 Hanna Susitaival (Taike)

13.40 Q&A

13.50 Ulla Simonen (Avek)

14.30 Q&A

n. 14.40 Lopetus

taike_vaaka_v2_valkoinen (1).png
Näytä tapahtuma →
helmik.
5
10.00 ap.10.00

Dokumentin tarinankerronta ja dramaturgia -seminaari

Millaisia keinoja dokumenttielokuvien kerronnassa käytetään?  Miten dramaturgia rakentuu,  ja milloin syntyy seurantadokumentin käsikirjoitus? Miten käsikirjoitetaan historiaa? Voiko dokumentin tarinankerrontaa korjata? 

Seminaarissa näitä kysymyksiä käsitellään ohjaajan, leikkaajan, dramaturgin ja kuraattorin näkökulmasta. Case study-elokuvista kaksi saa ensi-iltansa DocPointissa, ja kaksi muuta on katseltavissa Yle Areenassa.

Tapahtuma järjestetään striiminä ja siihen osallistutaan ennakkoon ilmoittautumalla. Ilmoittaudu seminaariin tällä ilmoittautumislomakkeella 5.2.2021 klo.9.30. mennessä. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin tapahtuman striimiin. Tilaisuus myös taltioidaan ja se on katsottavissa kahden viikon ajan saman linkin kautta.

OHJELMA

10.00  Kati Juurus, taiteellinen johtaja, DocPoint: Tervetuloa

10.10 Iikka Vehkalahti, dramaturgi, tuottaja, ohjaaja: 7 pääongelmaa eri dokumenttien lajityypeissä (perustuen 100 tapaukseen Rough Cut Servicessa).

11.00 Jan Forsström, dramaturgi, käsikirjoittaja: Dramaturgin työkalut dokumenttielokuvassa - kuinka auttaa elokuvantekijää jäsentämään todellisuutta

11.50  Cecilia Lidin, curator: An overview of Nordic documentary landscape from a curator's viewpoint.

12.40 Tauko

13.30 Okku Nuutilainen, elokuvaleikkaaja, ohjaaja: Dokumenttielokuvan tarinan rakentaminen leikkaajan näkökulmasta. Case study:  Neiti Aika, ohj. Elina Talvensaari  https://areena.yle.fi/1-4462560

14.10 Mia Halme, ohjaaja: Tiedeaihetta sivuavan henkilövetoisen dokumenttielokuvan dramaturgia. Case Study: Missä tiet kohtaavat, ensiesitys DocPointissa  https://docpointfestival.fi/event/missa-tiet-kohtaavat/

14.50 Tauko 

15.10 Anna-Karin Grönroos, ohjaaja: Aika on väline. Seurantadokumenttielokuvan kerronta ja  dramaturgia. Case study: Orkesterin edessä, https://areena.yle.fi/1-4422822 

15.50 Suvi West, ohjaaja: Alkuperäiskansatekijyyden merkitys dramaturgisissa valinnoissa. Case study: Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, ensiesitys DocPointissa https://docpointfestival.fi/event/eatnameamet-hiljainen-taistelumme/

16.30  Keskustelu: Mitä opittiin, mikä jäi auki. 

Moderaattorit: Marjaana Mykkänen ohjaaja, tuottaja, WIFT Finland , Maija Hirvonen, ohjaaja,  Dokumenttikilta 

Yhteistyössä WIFT Finland ry/ Action!-hanke, Dokumenttikilta ja DocPoint.

Seminaarin kieli on suomi, lukuunottamatta Cecilia Lidinin puheenvuoroa, joka on englanniksi. 

Kuva: Suvi West, Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, 2021

Kuva: Suvi West, Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, 2021

Näytä tapahtuma →
Mentoroinnin aloitusseminaari 22.8.2020
elok.
22
8.00 ap.8.00

Mentoroinnin aloitusseminaari 22.8.2020

Syksyn 2020 mentorointiohjelman aloitusseminaari pidetään lauantaina 22.8.2020 klo 8-10.30. Aloitusseminaarissa annamme eväät mentorointiohjelman hyvään aloitukseen sekä mahdollisuuden tutustua ohjelmassa mukana oleviin ihmisiin. Kouluttajina toimivat Jenni Koski WIFT Finlandista ja Virpi Haavisto Avantage Oy:sta. Tilaisuus antaa mahdollisuuden avoimeen keskusteluun kaikille osallistujille.

Mentoroinnin aloitusseminaarin ohjelma la 22.8. klo 8-10.30 

8.00-8.15 saapuminen Cafe Taloon, aamiaisbuffet. Etäyhteyksien luominen.

8.15-9.00 lyhyet esittelyt, infoa mentorointiohjelmasta ja muita kysymyksiä (Jenni Koski)

9-10.00 Virpi Haaviston mentorointiluento

10-10.30 Loppusanat, kysymyksiä ja vapaata tutustumista

Näytä tapahtuma →
Syksyn mentorointiohjelman haku 30.4. - 27.5.2020
huhtik.
30
– 27. toukok.

Syksyn mentorointiohjelman haku 30.4. - 27.5.2020

  • Google-kalenteri ICS
 

Haku loppuvuoden 2020 mentoriohjelmaan alkaa 30.4.2020. Hakuaika päättyy 27.5.2020 klo 23.59.

Mentoriohjelmaan voivat hakea mukaan kaikki WIFT Finland ry:n vuoden 2019 jäsenmaksun maksaneet jäsenet sekä vuoden 2020 uudet jäsenet. Vallitsevan tilanteen vuoksi jäsenmaksun maksutilanne tarkistetaan vasta mentoriohjelman lopuksi ohjelmaan valittujen aktoreiden osalta.

Tutustu syksyn 2020 mentoreiden esittelyyn ennen hakemuksen jättämistä mentoroinnin omilta nettisivuilta ja jätä hakemuksesi.

 
Näytä tapahtuma →
Doc Tampere 5.-6.3.2020
maalisk.
5
– 6. maalisk.

Doc Tampere 5.-6.3.2020

  • Galleria Bertel / Työväenmuseo Werstas (kartta)
  • Google-kalenteri ICS

DOC Tampere kehittelyklinikka sparraa dokumenttielokuvahankkeita

WIFT Finland ry järjestää yhteistyössä Tampere Film Festivalin kanssa DOC Tampere- kehittelyklinikan 5.-6.3.2020.  Kehittelylinikka on osa Action!-hankkeen ad hoc -toimintaa, jonka tavoitteena on reagoida nopeasti alan tarpeisiin ja edistää naispuolisten ammattilaisten työllistymistä.

DOC Tampere -kehittelyklinikka on suunnattu ensisijaisesti pitkille dokumenttielokuvahankkeille, jotka ovat jossain vaiheessa saaneet kehittely- tai kohdetukea Suomen elokuvasäätiöltä tai muilta julkisilta tai yksityisiltä rahoittajilta, mutta eivät sen jälkeen ole edenneet jatkokehittelyyn tai tuotantoon asti. Hankkeet saavat kahden päivän ajan konsultointia ja suoraa sparrausta, ja klinikan päätteeksi työryhmät pääsevät pitchaamaan "Buy This Doc" -tilaisuudessa alan ammattilaisille.  Kehittelyklinikan kouluttajina toimivat Cecilia Lidin (DFI)  ja Mikael Opstrup.

Haku on nyt auki, ja hakemusten deadline on 13.2. Päätökset tehdään viikolla 8. Klinikan ja hakemusten kieli on englanti. Tiimin osanottajista 50% tulee olla naisia. 

Lue lisää klinikkaan hakemisesta tämän linkin kautta!

Lisätietoja osoitteesta action@wift.fi

Näytä tapahtuma →
ACTION!-ÄÄNIKILTAKURSSI 3: Tv-miksaus ja Dolby Atmos-miksaus
helmik.
15
9.00 ap.9.00

ACTION!-ÄÄNIKILTAKURSSI 3: Tv-miksaus ja Dolby Atmos-miksaus

Mitkä asiat merkitsevät TV-miksauksessa? Miten Dolby Atmos-miksaus eroaa perinteisestä monikanavamiksauksesta? WIFT Finland ry ja Aalto yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Elokuvamiksauskurssi saa jatkopäivän, jossa syvennytään tv-miksaukseen ja Dolby Atmos-miksaukseen.


La 15.2. Klo 9-17 Tv-miksaus ja Dolby Atmos-miksaus, kouluttaja Sami Sarhamaa Kalevalastudio, Metsäpurontie 16

Sitova ilmoittautuminen tämän lomakkeen kautta 7.2.2020 mennessä. Koulutus on maksuton, mutta peruuttamattomasta ilmoittautumisesta peritään 50€ no show fee.

Ilmoittautumiset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja WIFT Finlandin jäsenet ovat etusijalla. Koulutus on ammatillista täydennyskoulutusta, ja Aalto-yliopistossa läsnäolevat opiskelijat eivät voi osallistua kursseille. Pohjatiedot Pro Tools-työaseman käytöstä ja elokuvaäänen työvaiheista ovat välttämättömiä kurssille osallistumiseen.

Liity tästä WIFTin jäseneksi: www.wift.fi/jaseneksi

Lisätietoja: Salla Hämäläinen action@wift.fi

Näytä tapahtuma →
Osaajapula, alaltapako ja työllistymisen esteet
tammik.
24
9.00 ap.9.00

Osaajapula, alaltapako ja työllistymisen esteet

  • Aalto-yliopisto, A Grid (Jeti), Otakaari 5, 02150 Espoo (kartta)
  • Google-kalenteri ICS

Tervetuloa Aalto-yliopiston Action! -hankkeen järjestämään seminaariin Osaajapula, alaltapako ja työllistymisen esteet. Seminaarissa haetaan positiivisessa ja rakentavassa hengessä ratkaisuja av-alan työllistymisen, työssäjaksamisen ja työvoiman saatavuuden ongelmakohtiin sekä pullonkauloihin. Seminaari pyrkii löytämään vastauksia myös alan täydennyskoulutuskysymyksiin.

 

Seminaarin aamupäivän osuus pohtii alan osaamisen kehittämistä, ja se pureutuu myös av-alan työvoimapulaan sekä täydennyskoulutukseen. Aamupäivä sisältää alustukset Apfi ry:n tilaamasta Suomi tuotantomaana -selvityksestä sekä tuotantopalveluyhtiö Film Service Finland Oy:n toiminnasta. Aamupäivän paneelissa keskustelevat Anni Wessman Apfi ry:stä, Timo Vierimaa Film Service Finlandista, Petra Tarjanne Työ- ja elinkeinoministeriöstä sekä Taina Seitsara Helsingin kaupungin elinkeinopalveluista. Paneelin moderoi Miia Haavisto Aalto-yliopistosta.

 

Iltapäivän osuudessa TEME ry:n työehtoasiantuntija Marika Väisänen puhuu työvuorosuunnittelun merkityksestä elokuva- ja tv-alalla ja tuotantopäällikkö Asta Viertola alustaa alan työssäjaksamisesta ja työllistymisen esteistä. Tutkijat Katja Oksanen-Särelä ja Ari Kurlin kertovat Suomen elokuvasäätiön Cuporelta tilaaman, kesällä 2020 valmistuvan Elokuva-alalta valmistuneiden työllistyminen -tutkimuksen alustavista tuloksista. Iltapäivän paneelissa edellisten lisäksi keskustelevat yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen, Aalto-yliopiston professori Raija Talvio, ohjaaja-käsikirjoittaja Jenni Toivoniemi sekä tuotantopäällikkö Vera Airaksinen siitä, millaisia keinoja alalla jaksamiseen ja työllistymiseen olisi löydettävissä.

 

Päivä jatkuu klo 15:15-17 työpajalla, jossa kysymysten ratkaisuja pohditaan pidemmälle.

 

Seminaarin kielenä on suomi, ja se on kaikille alan toimijoille avoin sekä maksuton.

 

Ilmoittautuminen

Suuren kiinnostuksen vuoksi seminaari siirrettiin isompaan tilaan. Mukaan mahtuu vielä! Ilmoittaudu tästä linkistä (https://link.webropolsurveys.com/EP/3B9A46920BEB0582) ja varaa päivä kalenteriin!

 

Mikäli haluat perua ilmoittautumisesi, laitathan ystävällisesti viestin osoitteeseen registration.actionproject@aalto.fi ja vapauta paikkasi seuraavalle. Ilmoittautumisen voi myös perua registration.actionproject@aalto.fi-osoitteesta saamasi vahvistusmeilin linkistä. Kiitos!

 

Tervetuloa!

 Seminaari: Osaajapula, alaltapako ja työllistymisen esteet

Aika: perjantai 24.1.2020 klo 10:00-15:00 (+ työpaja 15:15-17:00)

Paikka: Aalto-yliopisto, A Grid (Jeti), Otakaari 5, 02150 Espoo

Ohjelma 

OSAAJAPULA, ALALTAPAKO JA TYÖLLISTYMISEN ESTEET

 

24.1.2020 klo 10:00-15:00 (+ työpaja 15:15-17:00)

Aalto-yliopisto, A Grid (Jeti), Otakaari 5, 02150 Espoo

09:45 Aamukahvi

10:00 Tervetuliaissanat: laitoksen johtaja Anna Heiskanen, Aalto-yliopisto

10:05 Suomi tuotantomaana-selvitys: Eerika Vermilä, Medialogi Oy

10:25 Film Service Finland, esittely: tuottaja Timo Vierimaa, FSF Oy

10:40 Uuden täydennyskoulutuksen tarpeet: Nina Laurio, Apfi ry

10:50 Tauko

11:00 Paneeli: kansainvälisten asioiden päällikkö Anni Wessman, APFI ry; tuottaja Timo Vierimaa, Film Service Finland; neuvotteleva virkamies Petra Tarjanne, Työ- ja elinkeinoministeriö; erityissuunnittelija Taina Seitsara, Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto. Paneelin moderoi Miia Haavisto Aalto-ylipistosta.

12:00-12:45 Lounas, omakustanteinen

        

12:45 Näkökulma työvuorosuunnittelun merkityksestä työssäjaksamiseen elokuva- ja tv-alalla: työehtoasiantuntija Marika Väisänen, TEME

13:05 Elokuva-alalta valmistuneiden työllistyminen -tutkimus, alustavia tuloksia:
tutkijat Katja Oksanen-Särelä ja Ari Kurlin, Cupore (tutkimus kesken)

 

13:20 Av-alalla jaksaminen: tuotantopäällikkö Asta Viertola

 

13:40 Tauko

 

13:50 Paneeli: yritysvastuuasiantuntija Merja Pentikäinen, Opinio Juris; Marika Väisänen, professori Raija Talvio, Aalto-yliopisto; ohjaaja-käsikirjoittaja, Jenni Toivoniemi, Tuffi Films Oy; tuotantopäällikkö Vera Airaksinen. Paneelin moderoi Asta Viertola.

 

15:15-17:00 Työpajat

 

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Action-logot_puhekupla pieni .png
Näytä tapahtuma →
Mentorointiohjelman haku
tammik.
3
– 20. tammik.

Mentorointiohjelman haku

  • Google-kalenteri ICS
 

Alkuvuoden 2020 mentorointiohjelman haku on auennut ja se päättyy ma 20.1.2020 klo 23.59 mennessä.

Käy tutustumassa mentorointiohjelman omiin uusiin nettisivuihin, uusiin mentoreihin sekä hakuohjeisiin ja -lomakkeeseen osoitteessa mentorointi.wift.fi.

Lisätietoja ohjelmasta saat sähköpostissa mentorointi (ät) wift.fi

 
Näytä tapahtuma →
Action!-äänikiltakurssi 2: Elokuvamiksaus
jouluk.
30
9.00 ap.9.00

Action!-äänikiltakurssi 2: Elokuvamiksaus

  • 16 Metsäpurontie Helsinki, 00630 Finland (kartta)
  • Google-kalenteri ICS
 

Mistä osa-alueista koostuu hyvä elokuvamiksaus? Mitä keinoja miksaaja käyttää? Miten Dolby Atmos-miksaus eroaa perinteisestä monikanavamiksauksesta?

WIFT Finland ry ja Aalto yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Koulutus alkaa elokuvamiksauksen parissa.

Kouluttaja Sami Sarhamaa/Kalevalastudio
Kalevalastudio, Metsäpurontie 16

Sitova ilmoittautuminen tämän lomakkeen kautta 9.12.2019 mennessä.

Lisätietoja: Salla Hämäläinen, action@wift.fi

 
Näytä tapahtuma →
Action!-äänikiltakurssi 1: Avid S6-miksauspöytäkoulutus
jouluk.
20
9.00 ap.9.00

Action!-äänikiltakurssi 1: Avid S6-miksauspöytäkoulutus

 

Miten Avid S6-miksauspöytä toimii? WIFT Finland ry ja Aalto yliopisto järjestävät yhteisen Action!-hankkeensa kiltatoiminnan alla äänikoulutusta alalla toimiville äänisuunnittelijoille ja elokuvasäveltäjille. Koulutus alkaa elokuvamiksauksen parissa. Kurssin osallistujat voivat myös harjoitella miksauspöydän käyttöä Aallon tiloissa.

Avid S6-miksauspöytäkoulutus, kouluttaja Lari Paavilainen/Msonic
Aalto Studios Mixing Stage, Otakaari 7

Sitova ilmoittautuminen tämän lomakkeen kautta 9.12.2019 mennessä.

Lisätietoja: Salla Hämäläinen, action@wift.fi

 
 
 
Action-logot_puhekupla.png
 
Näytä tapahtuma →
OFF/FFA-kehittelyklinikka
syysk.
16
– 17. syysk.

OFF/FFA-kehittelyklinikka

OFF/FFA-kehittelyklinikka

OFF/FFA on kehittelyklinikka, jossa hankkeille tarjotaan pitchaus- ja sparrausapua sekä näkyvyyttä kansainvälisessä markkinointitapahtumassa. Valitut työryhmät pääsevät pitchaamaan alan kansainvälisille ammattilaisille sekä saavat konsultointia ja sparrausta hankkeidensa edistämiseksi. Kehittelyklinikan kouluttajana toimii mm. Berlinalen European Film Marketin tuottaja Jana Wolff.

OFF/FFA -kehittelyklinikka on suunnattu hankkeille, jotka ovat saaneet jossain vaiheessa kohde- tai kehittelytukea julkisilta tai yksityisiltä rahoittajilta, mutta eivät ole edenneet jatkokehittelyyn tai tuotantoon asti. Muita hakukriteereitä olivat 50% naistekijäedustus ja yhdistyksen jäsenyys - hakijoista yhden tuli olla WIFT Finlandin jäsen.

Women in Film & Television Finland ry (WIFT Finland) on viisivuotisen toimintansa aikana keskittynyt edistämään audiovisuaalisen alan tasa-arvoa. Viimeisin ponnistus on yhdessä Aalto-yliopiston kanssa toteutettava Euroopan sosiaalirahaston rahoittama kolmivuotinen Action! -hanke.

Toivomme, että kehittelyklinikkaan valitut hankkeet herättävät kansainvälistä kiinnostusta ja löytävät uudenlaisia kehityspolkuja. Olemme iloisia voidessamme luoda siltoja esteiden yli.

Näytä tapahtuma →